FINO.BA Blog

Formalno Informalno Neformalno Obrazovanje Blog sekcija

Koristi popunjavanja „Pasoša kompetencija“ za zaposlene osobe

Kreativan i produktivan zaposlenik, od velike je važnosti za svaku organizaciju. Poštivanje tih vrijednosti pojedinca, pravo na drugačije mišljenje o istoj stvari, aktivno slušanje i dobar prenos informacija, ključ su za uspjeh. Međutim, veoma je česta pojava da zaposlene osobe nisu zadovoljne radnim mjestom ili odnosnom poslodavca prema njima, zato što njihovi napori nisu prepoznati u radnoj sredini. Nepriznavanje uspjeha zaposlenih, često je rezultat loše vođene organizacije.

 

Zbog toga dolazi do pada elana za rad, a u mnogim slučajevima dolazi i do napuštanja posla. Stoga je bitno da zaposlena osoba prvo nauči cijeniti sebe i dostignuća koja je posigla. S druge strane, čak i kada je organizacija rada dobra, poželjno bi bilo da se identifikacijom znanja, vještina i kompetencija, utvrdi da li zaposleni napreduju na svojim radnim mjestima ili stagniraju. U tome im svakako pomaže „Pasoš kompetencija“.

 

 Koristi popunjavanja „Pasoša kompetencija“ za zaposlene su sljedeće:

  • Omogućava se pregled poslovnih znanja, vještina i kompetencija;
  • Sagledavanjem vlastitih dostignuća, stvaraju se preduslovi za bolju poziciju u organizaciji;
  • Lakše se preciziraju budući planovi;
  • Samorefleksijom se jača samopouzdanje i stvara bolja slika o sebi, što u konačnici može ohrabriti osobu da promijeni radno mjesto i izađe iz okvira prosječnosti.

 

Za sve informacije u vezi popunjavanja "Pasoša kompetencija", možete se obratiti na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

NAPOMENA: Tekst je vlasništvo autora i Centra za edukaciju i obrazovanje. Nije dozvoljena distribucija i korištenje ovog teksta, ili njegovih dijelova, bez dozvole autora i uz obavezno navođenje izvora. (Preuzeto sa www.ceo.ba; Datum pristupa 14.06.2016.)

Vezani članci:

Šta je Pasoš kompetencija?

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

Napišite poslovni plan i pokrenite posao

Ocijeni ovaj blog zapis:
Pasoš kompetencija je prvi korak u oblasti priznav...
Nedirektivni pristup savjetovanju (po Carl Rogersu...

Komentari 2

 
Amra Muratović u Srijeda, 15 Juni 2016 13:34

Sjajan tekst! Hvala Almire! Jasno i koncizno!

Sjajan tekst! Hvala Almire! Jasno i koncizno!
Almir Paočić u Srijeda, 15 Juni 2016 14:24

Hvala :D

Hvala :D
Already Registered? Login Here
Guest
Utorak, 18 Septembar 2018

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de