Poziv novinarima na prijavu radova za Novinarsku nagradu USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH

 

FINO.BA

Poziv novinarima na prijavu radova za Novinarsku nagradu USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH

USAID-ov Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (USAID/SGIP) poziva novinare da se prijave na nagradni natječaj za najbolju novinarsku priču na temu – Obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini.

Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, da kandidiraju istraživačke priče o tome kako zakoni o obrazovanju odraslih mogu najbolje utjecati na povećanje broja zaposlenih u Bosni i Hercegovini.

Sudjelovati mogu novinari svih medija u BiH (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali).

1. nagrada – novčani iznos od 2.500 KM

2. nagrada – novčani iznos od 1.500 KM

Nagrade projekta USAID/SGIP dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u razdoblju od 15. maja/svibnja 2016. do 19. septembra/rujna 2016. godine.

Autore za nagradu projekta USAID/SGIP mogu predlagati medijske kuće ili agencije, urednici svih medija ili sami novinari autori.

Ocjenjivački žiri čine predstavnici Vijeća za štampu u BiH, Udruženja BH novinari, Centra za razvoj medija i analize (CRMA), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i projekta USAID/SGIP.

Prijedlozi se šalju poštom na adresu USAID/SGIP (Kalmija Baruha 1/II, 71000 Sarajevo), najkasnije do 23. septembra/rujna 2016. godine, uz priložene originale objavljenih tekstova ili CD/DVD sa objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., s naznakom „Za novinarsku nagradu“.

Sve informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na profilu www.facebook.com/USAIDBIH kao i web stranici www.cid.suny.edu

 

Video galerija

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de