Održano grupno savjetovanje sa Pasošem kompetencija

FINO.BA

Nakon što je od 22. do 24. juna 2015. godine u organizaciji Centra za razvoj GROW Banjaluka, u saradnji sa filijalom Doboj JU Zavoda za zapošljavanje RS, održana radionica „Razvojem kompetencija do (samo)zapošljavanja“, učesnici radionice su izrazili želju za ispunjavanjem vlastitog Pasoša kompetencija.

U skladu sa tim, 3. jula započelo je grupno savjetovanje prilikom kojeg su se učesnici imali priliku upoznati sa instumentom Pasoš kompetencija.

Učesnici su nakon grupnog savjetovanja izjavili da su motivirani i spremni na dalju saradnju, te su istakli da ih je dojmila upornost savjetnika da im objasne i približe svrhu Pasoša kompetencija, te da su savjetnici Edin i Amra pokazali svoju stručnost ne samo u poznavanju samog instrumenta, već i u kreiranju prijatne i opuštene atmosfere u grupi, kao i u uspostavljanju odnosa u i sa grupom.

Učesnici su, također, izjavili da ih je ovo savjetovanje navelo na dublje razmišljanje o vlastitim sposobnostima i kompetencijama, te na kreiranje jasnije slike o vlastitoj ličnosti i osobnosti.

Kao prijedloge u budućem radu sa Pasošem kompetencija, učesnici su istakli da bi željeli više organiziranih druženja poput ovih koji će vremenski trajati duže.

Razlog ovome je, kako učesnici ističu, otvaranje novih perspektiva, poticanje na razmišljanje i oslobađanje od ličnih strahova pojednih članova grupe.

Učesnici su istakli da bi više ovakvih druženja i aktivnosti omogućilo povezivanje pojedinaca sa istim ili sličnim interesima, iz različitih profesija i iz različitih krajeva zemlje.

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de