„Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh“ polugodišnji projekat Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla

FINO.BA

Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla uz podršku Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti grada Tuzla i u saradnji sa GIZ-ovim projektom „Podrška obrazovanju odraslih“, realizirao je projekat pod nazivom „Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh“.

Ovim projektom, nastavila se se misija Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla, da svojim aktivnostima pruži praktičnu pomoć mladim ljudima kada je u pitanju realizacija njihovih poslovnih ideja i promocija njihovog biznisa.

U okviru projekta, korisnicima je pružena mogućnost popunjavanja vlastitog Pasoša kompetencija, pomoću kojeg su identifikovati znanja i vještine koje su stekli informalnim i neformalnim učenjem, te će na osnovu tih rezultata razvijati vlastitu poslovnu ideju.

Na Drugom sajmu poduzetnika i poduzetnica, organiziranom krajem avgusta 2015. godine, u okviru projekta predstavljen je i sam instrument Pasoš kompetencija. Ispunjavanjem Pasoša kompetencija, mladi ljudi su prepoznali vlastita znanja, vještine i kompetencije, što će rezultirati boljim pozicioniranjem na tržištu rada, prepoznavanjem vlastitih prednosti i mogućnosti za osnivanje samostalnog poslovnog poduhvata ili jačanje samopouzdanja.

Krajem 2015. godine iz štampe će, u okviru projekta, izaći i priručnik „Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh“ u kojem se, između ostalog, obrađuje korištenje Pasoša kompetencija kao instrumenta za razvoj ljudskih resursa.

O samom projektu „Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh“, čitajte na stranici Centra: www.ceo.ba a o Drugom sajmu poduzetnika i poduzetnica možete saznati nešto više na linku: http://ceo.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=154:odrzan-ii-sajam-mladih-poduzetnika-ca&catid=78&Itemid=473&lang=bs

 

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de