Potpisan Memorandum o razumijevanju između organizacije SOS Dječija sela BiH i GIZ-projekta “Podrška obrazovanju odraslih”

FINO.BA

Identificirajući zajednički cilj, predstavnici organizacije SOS Dječija sela BiH i GIZ-projekta „Podrška obrazovanju odraslih“ potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim su definisali okvir saradnje u narednom periodu.

Prema ovom Memorandumu u narednih 6 mjeseci četiri saradnika organizacije SOS Dječja sela BiH pohađaće obuku za savjetnike i biti osposobljeni da početkom 2017. godine ponude individualna i grupna savjetovanja sa Pasošem kompetencija za mlade.

30062016 1

U okviru projekta „Podrška obrazovanju odraslih“, kojeg od 2011. godine u BiH u ime njemačke vlade implementira GIZ, razvija se instrument pod imenom Pasoš kompetencija za mlade, namijenjen populaciji od 13 do 18 godina.

Ovaj instrument pruža mogućnost mladima da uz pomoć kvalificiranog savjetnika naprave sistematsku analizu vlastitih snaga, sposobnosti, interesovanja, da se kroz vježbe iz Pasoša kompetencija upoznaju sa zanimanjima iz svog okruženja, uporede svoje talente i interesovanja sa vještinama i znanjima potrebnim za obavljanje njihovog „zanimanja iz snova“, te predstavlja prvi korak prilikom promišljanja i donošenja odluke o budućem profesionalnom i životnom putu.

Pored toga, Pasoš kompetencija za mlade, kod populacije kojoj je namijenjen, jača sposobnost samorefleksije, otkriva im činjenicu da se učenje događa svuda oko nas i u svako vrijeme, te time jača njihovu svijest o važnosti cjeloživotnog učenja. SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina prepoznali su u mogućnosti primjene Pasoša kompetencija za mlade kao doprinos cilju kojem su posvećeni.

Naime, postizanje promjena koje će poboljšati živote i uslove života sve djece, njihovih porodica i zajednice počinje upravo promjenama koje se postižu na individualnom planu.

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de