Savjetovanje sa Pasošem kompetencija – Biro za zapošljavanje Ilidža

FINO.BA

Obuka za savjetnike za rad sa Pasošem kompetencija, u okviru GIZ-ovog projekta „Podrška obrazovanju odraslih“, u cjelokupnom procesu provedbe projekta uključila je službe za zapošljavanje Kantona iz Bosne i Hercegovine, kao i brojne druge institucije.

 

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, u odjelu Biroa za zapošljavanje općine Ilidža, dobio je svoju certificiranu savjetnicu za Pasoš kompetencija, Jasminu Kalač, koja je ovu titulu zavrijedila nakon uspješno položenog ispita za savjetnika za Pasoš kompetencija.

U procesu popunjavanja Pasoša kompetencija već se uključilo jedanaest nezaposlenih osoba, te je u ponedjeljak, 4. maja 2015. godine, u prostorijama Biroa za zapošljavanje općine Ilidža, organizovana radionica sa predstavnicima GIZ-a, Edinom Zečevićem i Amrom Muratović. Ovim susretom, putem kratkih vježbi, nezaposlenim osobama pojašnjeno je kako se uz pomoć Pasoša kompetencija, kao instrumenta, mogu otkriti svoje kvalitete i izraziti ih jezikom vještina.

 

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de