Najava obuke za implementatore energetske efikasnosti

Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ organizira prvi program obuke za IMPLEMENTATORE ENERGETSKE EFIKASNOSTI u okviru projekta 'Podrška obrazovanju odraslih u BiH'.

Obuka ima za cilj povećanje tehničkih znanja i sposobnosti u oblasti energetske efikasnosti radi lakšeg prilagođavanja rastućim troškovima energije u kompanijama.

Trodnevna obuka fokusirat će se na usavršavanje implementatora energetske efikasnosti koji će, pored ostalog, biti zaduženi za poboljšanje energetske efikasnosti na nivou kompanije ili institucije u kojoj rade.

Obuka je namijenjena slijedećim osobama:

  • Nezaposlenim osobama koje će steći dodatna znanja i vještine i tako povećati šanse za pronalaženje zaposlenja,
  • Zaposlenim osobama koje upravljaju troškovima energije u sklopu svojih radnih mjesta u svrhu dodatnog razvijanja znanja i vještina o poboljšanju energetske efikasnosti i ostvarivanja ušteda njihovim kompanijama,
  • Zaposlenim osobama u državnim institucijama koje su odgovorne za korištenje energije u svojim zgradama, i
  • Svim zainteresiranim osobama čije su poslovne aktivnosti u domenu korištenja/upravljanja energijom i energetskom efikašnošću.

Nakon trodnevnog programa, učesnici će steći slijedeća znanja:

  • Razumjevanje osnovnih elemenata energetske efikasnosti i razloga za njihovo uvođenje,
  • Kako napraviti i ostvariti plan uštede energije na nivou kompanije,
  • Kako definisati listu prioritetnih aktivnosti za povećanje efikasnosti i smanjenje potrošnje energije u kompaniji,
  • Kako praktično provesti ‘walk-through’ (opći) energetski audit, odnosno procjenu energetske efikasnosti, u kompaniji ili instituciji,
  • Kako mjere energetske efikasnosti mogu ostvariti uštede energije, smanjiti CO2 emisije, povećati znanje i stvoriti nova radna mjesta.

Obuka će se održati u Sarajevu tokom prve polovine decembra i u cijelosti je besplatna jer troškove snosi Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ.

Broj mjesta za polaznike je ograničen.

Po uspješnom završetku obuke učesnici dobijaju potvrdu o učešću.

Preliminarne prijave i dodatne informacije na: Hamid Mehinović Tel: 033 227766 Fax: 033 203906 E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  Web: www.energis.ba 

Priručnici

Priručnik za rad u Call centru

Priručnik za administrativno-finansijskog asistenta

Priručnik za dadilje

Priručnik za tehničke crtače armature

Priručnik za upravljanje električnim i elektronskim otpadom

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de