Obuka za energetske menadžere

FINO.BA

crpU cilju usavršavanja vještina upravljanja potrošnjom energije, Centar za razvoj i podršku Tuzla (CRP) organizuje petodnevnu obuku za energetske menadžere, koja je namijenjena nezaposlenim osobama i uposlenicima koji su zaduženi za uspostavu i praćenje sistema upravljanja potrošnjom energije.

Prvi dio obuke u trajanju od tri dana za energetske menadžere će biti održan od 23. do 25. juna 2015.godine u Dramar centru u Tuzli, a drugi dio je planiran u drugoj polovini augusta 2015.

Obuka će trajati 44 nastavna časa, od čega 10 nastavnih časova za teorijsku nastavu, 25 za praktičan rad i 9 nastavnih časova za samostalnu realizaciju projektnog zadatka uza on-line mentorstvo.

Obuku će izvoditi stručnjaci iz oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta CRP-a Marko Nišandžić – dipl.ing.građ, Mr.sc. Edin Zahirovic dipl. oec i Ismet Salihović, viditelj odjela za obnovljive izvore energije.

Program obuke će biti realizovan u okviru projekta „Podrška obrazovanju odraslih“ koji koji u ime njemačke vlade implementira GIZ.

Troškove obuke za prvu grupu polaznika će snositi GIZ. finansira German Cooperation, a realizuje Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ).

Priručnici

Priručnik za rad u Call centru

Priručnik za administrativno-finansijskog asistenta

Priručnik za dadilje

Priručnik za tehničke crtače armature

Priručnik za upravljanje električnim i elektronskim otpadom

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de