Edukacija za sobarice

FINO.BA

12102015Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ Banja Luka uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju - GiZ organizira pohađanje obuke „Edukacija za sobaricu“, u okviru GIZ-ovog projekta „Podrška obrazovanju odraslih“.

Cilj programa je omogućiti polaznicima sticanje znanja, vještina, navika i stavova koji će im omogućiti da nakon završene edukacije samostalno obavljaju poslove sobarice.

 

 

Obuka je namijenjena:

  • nezaposlenim osobama s najmanje završenom osnovnom školom i
  • zaposlenim osobama koje rade u turizmu a ova obuka im može poslužiti za stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Po završetku obuke, polaznici/ce će steći sljedeća znanja:

  • Samostalno i pravilno obavljanje čišćenja i pospremanja hotelskih soba,
  • Pravilno rukovanje strojevima, aparatima, uređajima i priborom koji se koristi tokom čišćenja i uređenja hotelskih soba,
  • Pravilna upotreba i primjena različitih sredstava za čišćenje,
  • Vođenje brige o hotelskom rublju,
  • Vođenje evidencijskih listi,
  • Komuniciranje na primjeren način (kultura govora i komuniciranja na maternjem i stranom jeziku) i
  • Primjena pravila zaštite na radu, zaštite u slučaju požara i primjena prve pomoći.

Obuka će trajati 80 nastavnih časova, od čega će 36 nastavnih časova biti posvećeno teorijskoj nastavi i 44 nastavna časa praktičnom radu.

Po završetku obuke, vršiti će se provjera o savladanosti programa polaganjem ispita provjere znanja, pismenim ili usmenim putem. Također, vršit će se provjera i praktičnih vještina. Ukoliko polaznik ne zadovolji na ispitima, ne može dobiti potvrdu o uspješno završenoj obuci.

Teorijski dio će se izvoditi u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ Banja Luka, dok će se praktični dio izvoditi u Wellness centru „Fortuna“ u Banja Luci.

Obuka za prvu grupu polaznika je u cijelosti besplatna, jer troškove snosi Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ, a broj mjesta je ograničen na 25 polaznika/ica.

Više informacija o rasporedu održavanja obuke (teorijske i praktične nastave) možete pronaći na web-stranici SEC-a: www.sec.ba ili kontaktirati voditeljicu neformalnog obrazovanja u sklopu SEC-a, Elizu Zastavniković putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

Priručnici

Priručnik za rad u Call centru

Priručnik za administrativno-finansijskog asistenta

Priručnik za dadilje

Priručnik za tehničke crtače armature

Priručnik za upravljanje električnim i elektronskim otpadom

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de