Umrežavanje ponuđača obuka – peti i završni modul edukacije

FINO.BA

11022016 1

U periodu od 8. do 10. februara 2016. godine održan je peti modul edukacije za učesnike u projektu „Podrška obrazovanju odraslih“ koji na području cijele Bosne i Hercegovine nude neformalne programe obuka.

Fokus petog modula bio je na umrežavanju ponuđača obuka i jačanju prisutnosti na tržištu obuka kroz zajednički nastup.

11022016 2

Predavači petog modula bili su prof. dr. Rolf Arnold i Uwe Wieckenberg, koji su u protekla 3 dana pratili i moderirali proces identifikacije zajedničke misije i vizije budućeg udruženja ponuđača obuka u Bosni i Hercegovini.

Prisustvo stranih stučnjaka je korišteno i za razmjenu iskustava te upoznavanje sa primjerima dobre prakse iz drugih zemalja.

11022016 3

S obzirom na uobičajena iskustava i izazove sa kojima se susreću ponuđači obuka prilikom formiranja zajedničke asocijacije kako u BiH tako i u drugi zemljama, posebna pažnja za vrijeme trajanja modula posvećena je temama kao što je

  • Povjerenje među partnerima i umrežavanje u obrazovanju odraslih
  • Refleksija profila vlastite organizacije
  • Kooperacija i vođenje u svrhu izgradnje povjerenja
  • Optimizacija umrežavanja.

11022016 4

Nakon završetka obuke dogovoren je nastavak saradnje na izgradnji asocijacije ponuđača obuka te zajednička implementacija 15 izrađenih programa edukacija u regijama u kojima se ukaže potreba.

11022016 5

 

Priručnici

Priručnik za rad u Call centru

Priručnik za administrativno-finansijskog asistenta

Priručnik za dadilje

Priručnik za tehničke crtače armature

Priručnik za upravljanje električnim i elektronskim otpadom

Copyright 2012 Projekat "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH"

Sva prava zadržana.

Web hosting & custom CMS by Total Solutions

Svi materijali objavljeni na ovom portalu su vlasništvo projekta "PODRŠKA OBRAZOVANJU ODRASLIH" i kao takvi ne mogu se prenositi, objavljivati, kopirati jednim dijelom ili u cijelosti.

Za dobijanje saglasnosti za korištenje objavljenih materijala, članaka, audio/video sadržaja i ostalih materijala pošaljite zahtjev na mirza.jusufovic@giz.de